Välj en sida

Integritetspolicy

Integritetspolicy avseende behandlingen av personuppgifter

Föräldraalliansen Sverige (nedan kallad förbundet) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter som sker inom ramen för förbundets verksamhet.

Varför behandlar vi personuppgifter?

För att förbundet ska kunna bedriva vår verksamhet behandlas personuppgifter för olika ändamål kopplade till verksamheten. Förbundet finns till för sina medlemssammanslutningar och enskilda medlemmar vilket innebär att personuppgifter kommer att hanteras för att kunna fullfölja administrationen och det stöd förbundet tillhandahåller.

Förbundet är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:
  • Hantering av medlemskap i förbundet
  • Deltagande och administrering av förbundets verksamhet
  • Ansökan och hantering av bidrag
  • Sammanställning av statistik och uppföljning
  • Kontakt med medlemssammanslutningar och enskilda medlemmar
  • Besök på vår hemsida
  • Publicering av material på hemsida och sociala medier
  • Utskick av nyhetsbrev och inbjudningar
Vilka delar vi personuppgifter med?

Förbundet har personuppgiftsbiträdesavtal med Paloma In Sweden AB, Hedemora.
Förbundet kommer inte att dela personuppgifter med tredje land.
Förbundet kan behöva dela personuppgifter med bidragsgivande myndighet eller motsvarande.

Skäl för användning av dina personuppgifter

När vi behandlar personuppgifter för de ändamål som förklaras i den här policyn använder vi oss av våra legitima intressen när det gäller att upprätthålla medlemsrelationer och kommunicera med dig som medlem eller kontaktperson. Vi följer gällande lag och rättsliga rättigheter och friheter i våra affärskontakter.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar uppgifterna så länge du är enskild medlem, med i egenskap av föräldrasammanslutning eller prenumererar på vårt nyhetsutskick. Vi gallrar personuppgifter 1ggr per år.

Vilka rättigheter har du?
  • Du kan ändra dina personuppgifter, t.ex. byta namn om det skulle vara felaktigt.
  • Du kan begära att få dina uppgifter raderade.
  • Du kan begära ett registerutdrag gratis 1 gång per år.

Om du vill göra något av ovanstående måste då vända dig till oss, Föräldraalliansen Sverige med en skriftlig ansökan. Ansökan ska vara undertecknad, så den kan inte skickad via e-post.

Vidare har du rätt att inge ett klagomål avseende förbundets behandling av personuppgifter till Datainspektionen, besök www.datainspektionen.se

Om du vill veta mer

Läs mer om Dataskyddsförordningen (GDPR) på Datainspektionen.

Har du frågor om förbundets personuppgiftsbehandling eller vill utöva dina rättigheter kontaktar du webmaster@foraldraalliansen.nu

Vi kan komma att göra ändringar i vår integritetspolicy.
Den senaste versionen av integritetspolicyn finns alltid på vår webbplats.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng