Välj en sida

Myndigheter på skolområdet

Skolverket
Skolverket är en statlig myndighet och arbetar åt Utbildningsdepartementet. De ger stöd till personal och chefer på skolor och i kommuner.
Skolverket

Skolinspektionen
Skolinspektionen är en statlig myndighet som granskar skolor och bedömer ansökningar om att driva fristående skola. De har tillsynsansvar för skola, vuxenutbildning, fritidshem, förskola och annan pedagogisk verksamhet. Målet är en god utbildning i en trygg miljö.
Skolinspektionen

Barn- och elevombudet
Barn- och elevombudets uppgift är att ta tillvara barns och elevers rättigheter i skolan genom att se till att förskolor och skolor följer den del av skollagen som handlar om kränkande behandling.
Barn- och elevombudet

Arbetsmiljöverket
Arbetsmiljöverket är en myndighet som har regeringens och riksdagens uppdrag att se till att lagar om arbetsmiljö- och arbetstider följs av företag och organisationer.
Arbetsmiljöverket

Socialstyrelsen
I skollagen har en samlad elevhälsa införts. Eleverna ska ha tillgång till medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska kompetenser. Elevhälsan kan bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. I lagen anges att elevhälsan ska stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål.
Socialstyrelsen

Livsmedelsverket
Livsmedelsverket är Sveriges expert- och centrala kontrollmyndighet på livsmedelsområdet. De arbetar för säker mat och bra dricksvatten, att ingen konsument ska bli lurad om vad maten innehåller och för bra matvanor
Livsmedelsverket

Specialpedagogiska skolmyndigheten
Specialpedagogiska skolmyndigheten arbetar för att barn, unga och vuxna oavsett funktionsförmåga ska få förutsättningar att nå målen för sin utbildning. Det gör vi genom specialpedagogiskt stöd, undervisning i specialskolor, tillgängliga läromedel och statsbidrag.
Specialpedagogiska skolmyndigheten

Sameskolstyrelsen
Sameskolstyrelsen är en statlig myndighet som ansvarar för att ge samers barn en utbildning med samisk inriktning vilket inkluderar förskoleklass och fritidshem. Vi erbjuder också förskola på de orter där vi har våra skolor
Sameskolstyrelsen

Skolväsendets överklagandenämnd
Skolväsendets överklagandenämnd är en oberoende, domstolsliknande myndighet dit du som elev eller vårdnadshavare kan överklaga vissa beslut inom förskoleklassen, grundskolan, gymnasieskolan och vuxenutbildningen.
Skolväsendets överklagandenämnd

Vänd dig till rätt myndighet

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng