Välj en sida

Fakta om sociala medier

Vad är sociala medier och hur kan de användas? Den här artikeln förklarar begreppet sociala medier och dess vanligaste användningsområden

Läs mer på Skolverket

Integritet i sociala medier

Sociala medier hjälper dig att omvärldsbevaka, kommunicera och dela material med elever, föräldrar och kollegor. Innan du börjar använda en social medietjänst, behöver du bland annat ha kunskap om hur du undviker att personuppgifter och material sprids på ett sätt som du inte önskar.

Läs mer på Skolverket

Oschysst behandlad?

Har du blivit illa behandlad på nätet? Är det någon som har skrivit något nedsättande om dig eller kanske lagt upp en bild på dig som du inte vill att andra ska se? Eller är du förälder till ett barn som råkat ut för något liknande?

Kränkt.se är till för dig som känner att du blivit oschysst behandlad på internet. Webbplatsen är framtagen av Datainspektionen som är en statlig myndighet. Vi arbetar för att se till att inte vem som helst får göra vad som helst med dina personuppgifter. Vi har inte alla svar men vi kan hjälpa dig vidare.

Läs mer på på Krängt.se

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng