Välj en sida

Grundskolan

Alla barn som är bosatta i Sverige ska gå grundskoleutbildning. Till grundskoleutbildningen räknas grundskolan, grundsärskolan, sameskolan och specialskolan.

Grundskolan är en nioårig obligatorisk skolform. Den består av nio läsår, och varje läsår består av en höst- och en vårtermin

Läs mer på Skolverket.

Läroplan och kursplaner för grundskoleutbildning

Utbildningen inom grundskolan, grundsärskolan, specialskolan och sameskolan styrs av läroplan och kursplaner.

Grundskolans läroplan innehåller tre delar: skolans värdegrund och uppdrag, övergripande mål och riktlinjer för utbildningen samt kursplaner som kompletteras med kunskapskrav.

Läroplanens första del gäller även för förskoleklassen och fritidshemmet, medan den andra delen gäller i tillämpliga delar för dessa verksamheter.

 Läs mer på Skolverket

 

 

 

 

 

 

 

Skolan är till för ditt barn

– En broschyr om de nya läroplanerna och den nya skollagen som riktar sig till dig som har barn i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan eller sameskolan.

Fins på svenska och översatt till andra språk

Läs mer på Skolverket

 

 

 

Film om de nya läroplanerna och den nya skollagen för dig som har barn i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan eller sameskolan.

Se på YouTube

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng