Välj en sida

Stödinsatser i skolan

Du är viktig

Du är den som står ditt barn närmast. Därför är det viktigt att du och ditt barns skola har goda relationer och samverkar kring ditt barns utveckling. Genom samarbete ökar ditt barns möjligheter att nå så långt som möjligt i både sin kunskapsmässiga och sociala utveckling.

Genom att känna till skolans uppdrag ökar dina möjligheter att kunna samverka med ditt barns skola.

På väg mot samma mål

Skollagen och läroplanerna ställer krav på dem som anordnar utbildningen så att alla elever får en likvärdig utbildning av god kvalitet, oavsett var de bor eller vilken skola de går i. I läroplanen beskrivs skolans värdegrund, övergripande mål och uppdrag. Genom att läsa den får du veta vilka förväntningar och krav du kan ha.

Varje kursplan och ämnesplan beskriver varför ämnet eller ämnesområdet finns i skolan. Där beskrivs också vad undervisningen i ämnet ska innehålla. Varje kursplan och ämnesplan avslutas med kunskapskrav som beskriver den lägsta godtagbara kunskapsnivån och vad som krävs för de olika betygsstegen.

En likvärdig utbildning innebär inte att undervisningen ska utformas på samma sätt för alla elever eller att skolans resurser ska fördelas lika mellan alla elever. Skolan ska ta hänsyn till elevernas olika förutsättningar och behov. Det finns olika vägar att nå målen.

Läs mer om ”Elevers rätt till kunskap, extra anpassningar och särskilt stöd”

Stödinsatser i skolan
– Vad behöver jag som förälder veta?

Många föräldrar undrar vilket stöd deras barn kan få i skolan. Den här broschyren går igenom de insatser skolan kan sätta in: extra anpassningar och särskilt stöd. Den riktar sig till dig som har barn i förskoleklass, grundskola eller motsvarande skolform, gymnasieskola,

Stödinsatser i skolan

Stödinsatser i skolan – översatt till albanska

Stödinsatser i skolan – översatt till arabiska

Stödinsatser i skolan – översatt till dari

Stödinsatser i skolan – översatt till engelska

Stödinsatser i skolan – översatt till somaliska

Stödinsatser i skolan – översatt till tigrinska

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng