Välj en sida
Till

Utbildningsdepartementet
u.remissvar@regeringskansliet.se

Dnr: U2020/03964/S

 

Stockholm 2020-11-30

 

Yttrande över
En annan möjlighet till särskilt stöd – Reglering av kommunala resursskolor (SOU 2020:42)

 

Föräldraalliansen Sverige delar i all väsentligt utredningens bedömningar och förslag och vill utöver det framför följande:

 

För närvarande föreligger fler utredningar som berör skolans organisationsform och finansiering. Förbundet väljer att tolka det så statens succesivt kommer att överta huvudmannaskapet för skolväsendet. Föräldraalliansen Sverige menar att det är positiv utveckling och att det kan leda till större tillgång till stöd för elever med störst behov samt en mer likvärdig bedömning.

I betänkandet ”En mer likvärdig – skola – minskad skolsegregation och förbättrad resurstilldelning, 2020:28” föreslås att tilläggsbeloppen behöver utredas vidare. Föräldraalliansen Sverige stöder det förslaget och menar att det bör ske skyndsamt.

Vi vill särskilt påpeka vikten av elevens inflytande och delaktighet samt kontinuerlig samverkan med elevens vårdnadshavare.

 

För Föräldraalliansen Sverige

 

Marléne Gottfridsson, ordförande

 

Yttrandet har beretts av

Gabriella Mattsson
Peter Hallin

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng