Välj en sida

Mångfald och individualisering teman för norsk ordförande

”Eleverna i skolorna i de nordiska länderna är mera heterogena än tidigare. Det gäller inte endast flyktingbarn och nyanlända, utan också allt fler inkluderade barn som är i behov av specialundervisning. I en vanlig klass kan det finnas elever med särbegåvning som också de behöver bli beaktade och sedda.

-Det gäller för skolan och oss föräldrar att se och kunna stödja varje barns inlärningspotential”. säger Gunn Iren Müller som är nyutsedd ordförande för det nordiska föräldrasamarbetet.

Gunn Iren Müller verkar som ordförande i norska FUG – Foreldreutvalget for grunnopplæringen, som har ordförandeskapet för det nordiska föräldrasamarbetet under de kommande två åren. De nordiska föräldraorganisationerna samarbetar inom nätverket Nordisk Kommitté- NoKo.

NoKo samlades i 16-17/9 till en föräldrakonferens i Solna, Stockholm. Temat för konferensen var ”Samverkan och inflytande mellan skola och hem”.  FUGs ordförande Gunn Iren Müller lyfter upp det värdefulla med att nordiska föräldraorganisationer lär sig av varandras erfarenheter och har möjlighet att utbyta idéer om samarbete mellan skola och hem.

Medlemmar i Nordisk Kommitté, NoKo:
FUG- Foreldreutvalget for grunnopplæringen, Norge. Ordförande i Nordisk kommitté 2016/2018
Föräldraalliansen, Sverige
Heimili og skóli – landssamtök foreldra, Island
Forældreorganisationen Skole og Forældre, Danmark
Förbundet Hem och Skola i Finland , Finland

Mera information ger:

FUGs ordförande Gunn Iren Müller tfn (+47) 415 65 878

NoKo:s sekreterare Maarit Westerén tfn (+358) 50 305 59 49

http://nordiskkomite.org/

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng