Välj en sida

Nu senast på Expressen debatt skriver hon att Föräldradagar inte ska vara jullov för vuxna.

Det är lätt att ge sig på en väldigt stressad och pressad grupp i samhället som sällan har tid att försvara sig. De angrepp som Kajsa Dovstad från Timbro kommer med är dock så grova att vi i Föräldraalliansen Sverige inte kan låta dessa påhopp stå oemotsagda.

Kajsa kommer i slutet av sitt inlägg med ett förslag. Hon förespråkar att föräldrar bara ska ha lagstadgad rätt att vara föräldralediga första året, sen få en påse pengar. Låt oss då komma ihåg att 2 till 6 åringar fortfarande är väldigt små barn. Det är alltså förskolebarn (dagisbarn) vi pratar om. Det behöver kontinuitet för att kunna växa upp till trygga vuxna. Det vinner hela samhället på. Visst är kommuner skyldiga att ordna barnomsorg även under mellandagarna och helger men det är många gånger nödlösningar som då hårt ekonomiskt pressade kommuner tvingas ta till och som sällan är bra. Även personalen på förskolor vill ju vara jullediga.

Många ensamstående föräldrar har ingen annan de kan lämna över till så som Kajsa tycks tro. Kajsa drar också jämförelsen med att ”…det kan finnas kolleger som har minst lika ömmande skäl att vilja vara borta. Kanske vill någon hålla sin gamla ensamma mamma sällskap…” Ensamhet bland äldre kan vara ett problem men äldre personer klarar sig själva på ett helt annat sätt än en 3-åring. Har Kajsa dåligt samvete för att hon inte har besökt sin gamla mamma på länge föreslår jag att hon börjar besöka henne även andra dagar på året eller ett kortare besök på jul.

Föräldraalliansen Sverige; Ulla Niskanen

Föräldraalliansen Sverige är en nationell intresseorganisation för föräldrar och föräldrasammanslutningar.
Förbundets övergripande ändamål är att ur ett föräldraperspektiv verka för en utveckling av samhället som främjar varje barns allsidiga utveckling, lärande och hälsa.
Förbundet är partipolitiskt, fackligt och religiöst obundet.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng