Välj en sida

Till

Utbildningsdepartementet u.remissvar@regeringskansliet.se kopia till christer.toftenius@regeringskansliet.se

Yttrande över

U2019/00343/S Rätt till utbildning i förskoleklass för barn till beskickningsmedlemmar från tredje land

Föräldraalliansen Sverige har getts möjlighet att lämna synpunkter.

Föräldraalliansen Sveriges utgångspunkt är att varje barn, oavsett bakgrund och förutsättningar, ska ges bästa möjliga stöd för att utvecklas till välutbildade, ansvarskännande vuxna är en förutsättning för ett väl fungerande framtida samhälle.

Utifrån de principer som gäller idag delar vi promemorians förslag att även inkludera förskoleklass i skollagen (2010:800). Det är dock viktigt att den huvudman som erbjuder utbildningen får täckning, genom statsbidrag, för de merkostnader som rätten till avgiftsfri utbildning innebär så att kostnaden inte belastar den kommunala budgeten.

Föräldraalliansen Sverige är en nationell intresseorganisation för föräldrar och föräldraföreningar och utgör ett samarbetsorgan för dessa. Förbundets övergripande ändamål är att ur ett föräldraperspektiv verka för en utveckling av samhället som främjar varje barns allsidiga utveckling, lärande och hälsa.

Stockholm 2019-04-15

För Föräldraalliansen Sverige

Jennie Gehlin, ordförande

Svaret har beretts av

Anders Richert

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng