Välj en sida

Skolverkets diarienummer 2020:496.

Föräldraalliansen Sverige har beretts möjlighet att yttra oss över Skolverkets remiss avseende förslag till Skolverkets kommentarer och allmänna råd om utvecklingssamtalet och den skriftliga individuella utvecklingsplanen. 

Förbundet stödjer förslaget i all väsentlighet men vill framföra följande:
De allmänna råden vänder sig i första hand till skolans personal.
Vårdnadshavare har också behov av information kring IUP och utvecklingssamtal.

 Vi saknar en tydlig koppling mellan de allmänna råden och stödmaterialet ”Den skriftliga individuella utvecklingsplanen” Under rubriken ”Läraren bör” fjärde punkten står: 

tydliggöra vilket ansvar skolan, eleven och vårdnadshavaren har för att eleven ska uppfylla kriterierna för bedömning av kunskaper eller betygskriterierna och i övrigt utvecklas så långt som möjligt inom ramen för läroplanen.

Här menar förbundet att det behövs mer tydlighet kring vilka ansvar skolan kan ålägga vårdnadshavaren. I stödmaterialet finner vi endast ett exempel på vad vårdnadshavaren kan bidra med.

 

Med vänlig hälsning

Peter Hallin

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng