Välj en sida

Stockholm 2018-05-28

Till Skolverket jenny.lindblom@skolverket.se registrator@skolverket.se

Yttrande över

Remiss avseende förslag till föreskrifter om ändringar i Skolverkets föreskrifter om obligatoriska bedömningsstöd i årskurs 1.

Skolverkets diarienummer 2018:751

Föräldraalliansen Sverige har getts möjlighet att yttra oss över Skolverkets förslag till ändringsföreskrifter om obligatoriska, nationella bedömningsstöd i årskurs 1 i grundskolan, sameskolan och specialskolan.

Vi uppskattar att bedömningsstöden skall vara nationella och obligatoriska.

Vi stöder Skolverkets förslag till ändringsföreskrifter och anser att bedömningsstöden kommer att vara ett bra stöd för lärarnas avstämning och ett bra verktyg för att identifiera elever i behov av extra anpassningar, särskilt stöd och extra utmaningar.

Övriga delar har vi inga direkta synpunkter på det detaljerade innehållet. Utvecklingen av dessa delar bör ske i nära samverkan med lärarsidan. Det är centralt att verktyget blir ett reellt stöd i verksamheten för en likvärdig skola och inte en ytterligare administrativ börda.

För Föräldraalliansen Sverige

Jennie Gehlin, ordförande

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng