Välj en sida

Till
Utbildningsdepartementet
103 33 STOCKHOLM

u.remissvar@regeringskansliet.se

Yttrande över SOU 2017:44 Entreprenad, fjärrundervisning och distansundervisning
Diarienummer U2017/02532/GV

Föräldraalliansen stöder i huvudsak utredningens förslag och synpunkter.

Vi vill dock särskilt påpeka följande:

11.7.2 Disciplinära och andra särskilda åtgärder
Eftersom inga andra krav ställs på handledaren än att hen är lämplig, menar vi att disciplinära och andra särskilda åtgärder endast får vidtas efter samråd med läraren.

11.7.3 Inkludera fjärrläraren
Förbundet menar att det är viktigt att fjärrlärarens uppdrag är att bidra till att vårdnadshavare och elev fortlöpande informeras om utvecklingen.

13.10.3 Särskild undervisning i hemmet
Vi delar utredarnas förslag att distansundervisning ska få användas i stället för särskild undervisning och att detta endast får ske om eleven eller elevens vårdnadshavare samtycker.

Stockholm 2017-10-04

För Föräldraalliansen Sverige

Steven Lowenrud, Ordförande

Föräldraalliansen Sverige är en nationell intresseorganisation för föräldrar och föräldrasammanslutningar och utgör ett samarbetsorgan för dessa. Förbundets övergripande ändamål är att ur ett föräldraperspektiv verka för en utveckling av samhället som främjar varje barns allsidiga utveckling, lärande och hälsa. Förbundet är partipolitiskt, fackligt och religiöst obundet.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng