Välj en sida

Skärpt tillsyn av skolor och att offentlighetsprincipen om insyn ska gälla alla skolor, även friskolor. Det föreslår den produktivitetskommission som finansminister Elisabeth Svantesson (M) tillsatte förra året, i en katalog av förslag för att få fart på och mer utväxling av ekonomin.

Kommissionen leds av den förre moderate statssekreteraren Hans Lindblad och presenterar på DN debatt en del av de 113 förslag som läggs fram idag och som ingår i det första delbetänkandet.

Flera handlar om vad som krävs för få ett ”utbildningssystem i världsklass”. Ett gemensamt skolval bör införas, fler tidiga insatser för elever som behöver dem, ökad tillgång och rätt till fritids. Kommissionen vill också att betyg mer ska styras av centrala prov som rättas nationellt.

Läs mer i SvD

Hämta delbetänkandet

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng