Välj en sida

Föräldraalliansen ska stödja landets föräldrasammanslutningar i deras arbete.

På varje skola och förskola bör det finnas en samverkansform mellan föräldrarna och skolan. Det kan vara en föräldraförening/råd, brukarråd eller en lokal styrelse som återkommande träffar skolledningen.

Genom att många föräldraföreningar, råd och regionala föräldrasammanslutningar gått samman i ett riksförbund skapar vi ett forum för utbyte av kunskap och erfarenheter där vi kan inspirera och låta oss inspireras av varandra.

En gång om året skall representanter för föreningarna samlas till en Föräldrariksdag som är förbundets högsta beslutande organ.

Föräldraalliansen driver en webbplats där föräldrar och föreningar kan finna information, fakta och inspiration. Där samlas information om föräldrafrågor, skola och förskola på svenska och,i viss mån, även på de vanligaste invandrarspråken.

Alla medlemsföreningar erbjuds möjlighet att utan kostnad lägga upp en hemsida på Föräldraalliansens webbhotell.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng