Välj en sida

Det är med glädje Föräldraalliansen Sverige uppmärksammar Sirkka Principal Persson för hennes fantastiska arbete och engagemang för elevernas bästa. Genom teamarbete i skolan och i samverkan mellan hem och skola har de nått framgång i att öka elevernas närvaro och minskat antalet hemmasittare.

Sirkka Persson, tv,  mottar blommor och diplom av ordförande i Föräldraalliansen Sverige Gabriella Mattsson.

Motivering
För att hon i sitt arbete som rektor visat på hur man genom teamarbete i skolan och i samverkan mellan hem och skola nått framgång i att öka elevernas närvaro och minskat antalet hemmasittare. Genom att stötta eleverna har de klarat skolan och även fullföljt sina studier, vilket möjliggjort att eleverna kunnat ta sig vidare till andra skolformer.

I arbetet lyfts vikten av att skapa en tillgänglig skola, få elever att stanna i skolan, ha ett helhetsperspektiv kring eleverna och relationen mellan hemmet och skolan. Sirkka Persson visar föredömligt betydelsen av samverkan och att ha elevernas bästa i fokus.

Vi hoppas att detta initiativ sprider sig som en löpeld genom landet och att vi får se än mer samverkan i skolan och mellan skola och föräldrar i framtiden!

Läs mer om Årets samverkare

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng