Välj en sida

Yttrande över departementspromemorian Nationell plan för trygghet och studiero
(Ds 2021:13) Dnr: U2021/02670

 

Inledning

Föräldraalliansen Sverige har tagit del av departementspromemorian Nationell plan för trygghet och studiero.

Oaktat att promemorian innehåller långtgående förslag som berör såväl barn/elever som deras vårdnadshavare har Utbildningsdepartementet valt att inte bjuda in någon föräldraorganisation att besvara remissen. Förbundet beklagar detta.  Föräldraalliansen Sverige lämnar därför in ett spontant remissyttrande.

Som ansvariga för barnens fostran är vårdnadshavarnas möjlighet till inflytande och insyn i skolans verksamhet självklar. En väl fungerande samverkan mellan eleverna, skolan och föräldrarna, både på individ- och gruppnivå har stor betydelse för verksamheten. (Prop. 2009/10:165 sid 313)

 

Trots det konstaterar förbundet att utredaren, inom ramen för en nationell plan för trygghet och studiero, inte inkluderat vårdnadshavarna annat än som mottagare av information.

 

Föräldraalliansen Sverige önskar att utredningen hade tydliggjort den potential som ligger i en utökad samverkan mellan skola och vårdnadshavare.

Läs hela svaret (PDF)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng