Välj en sida

Den senaste tiden har jag fått ett stort antal frågor från media om besparingar i skolan. Vad är det som gör att kommuner behöver göra nedskärningar? Det skriver jag om i veckans blogg.

Det blir ofta mycket uppmärksammat när det görs besparingar i skolorna, även när det inte bara är skolorna som berörs av det försämrade ekonomiska läget. Det är förstås inte konstigt. Skolan är kommunens största verksamhet och väldigt många barn och vuxna berörs.

Just nu är det flera faktorer kopplade till den höga inflationen som gör att skolorna drabbas hårdare än andra kommunala verksamheter. En kombination av höga pensionskostnader, lokalkostnader som ökat snabbt i takt med oktober månads inflation (11 procent) och kostnader för livsmedel där priserna ökat med 20 procent, ger sammantaget en stor prisökning.

Läs mer på Ekonomibloggen, Annika Wallenskog, Chefsekonom,
Sveriges Kommuner och Regioner

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng