Välj en sida

Till:

Utbildningsdepartementet
u.remissvar@regeringskansliet.se

Ert diarienummer U2020/04703/GV

 

Stockholm 2020-12-14

Yttrande över promemorian En mer likvärdig och effektiv skoltillsyn

Föräldraalliansen Sverige stöder i allt väsentligt utredningens bedömningar och förslag. Det är förbundets uppfattning att kommunala och fristående skolor ska verka under så lika förutsättningar som möjligt.

Föräldraalliansen Sverige stöder också bedömningen att de föreslagna ändringarna ska leda till ökad följsamhet i förhållande till regelverket och att den ökade risken att skolan stängs ned leder till att huvudmännen ökar sina ansträngningar för att säkerställa kvaliteten i skolan.

Förbundet vill särskilt betona vikten av att det, för elever och vårdnadshavare, finns rationella lösningar, både på kort och lång sikt, för att hantera den situations om kan uppstå om skolan tvingas stänga. Redan en risk för en skolstängning bör leda till att olika strategier för att lösa situationen tas fram.

 

 

För Föräldraalliansen Sverige

 

Marléne Gottfridsson

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng